Connect with us

Hadi bizden de gelsin, Uber mi Taksi mi?

Neler Oluyor

Hadi bizden de gelsin, Uber mi Taksi mi?

17İşte gündemi kurcalayan o soru; Uber mi Taksi mi?

Bizce cevabı çok açık olsa da, Uber’i özellikle yeni duyanlar için bu reklamvari yazıyı yayınlamadan edemedik. 

Uber hakkında neler biliyorsunuz? Teknolojinin kanımıza kadar işlediği bu yıllarda  işte Uber ve taksiler arasındaki farklar:

Taksileri seviyoruz, peki ya taksicileri?

Taksi kullanmak her ne kadar toplu taşıma araçlarına göre daha rahat olsa da, her zaman o kadar çekici olmayabiliyor. Bir de bineceğiniz araçta nasıl bir taksici ile karşılaşacağınız konusu var ki, herşey şansınıza bağlı.

Çenesi düşük bir taksi şoförüne rastlayıp tüm yolculukta kafanız ütülenebilir. Üstelik taksicinin istediği müziği dinlemek zorunda kalıp, istemediğiniz bir muhabbete de kulak misafiri olmak zorunda kalabilirsiniz.

Uber uygulamasında böyle bir durum söz konusu değil. Bir çeşit özel şoför ve araç kiralama uygulaması olması yönü ile daha kullanışlı. Uber’de kendi şoförünüzü kendiniz seçebiliyorsunuz. Uber profilinde bulunan taksi şoförlerinden puanı makul olan kişiyi seçerseniz işinizi şansa bırakmaya gerek kalmaz!

Yol ücreti tartışmasına son

Taksi kullanmak rahat bir yolculuğun anahtarı iken, gelen  ücret tüm tadınızı kaçırabilir. Tüm yolu 10 saniyede bir taksimetreye ve cüzdanınızdaki paraya bakarak geçirebilirsiniz. Ya da şunu dersiniz kendiniz ”50 TL’lik yere kadar gider, sonra inerim”

Uber uygulamasında böyle bir sorun yaşamazsınız. Herşey önden bellidir.

Çünkü  gideceğiniz yeri haritadan işaretlersiniz ve  harita mesafeyi hesaplar. Ardından kilometre başına alacağı ücreti ve Uber kullanma bedelini de ekleyerek yolculuk için ne kadar ödeyeceğinizi ekrana getirir. Eğer bütçenize uygunsa tabii ki hemen çağırabilir, Uber anlaşmalı bankadan kredi kartınız varsa ödemeyi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yolculuk boyunca para bozdurma telaşı, ücret karmaşası yaşamak yok…

Geç kalmayı sevmeyenlerin uygulaması

Gün içinde yetişmeniz gereken önemli toplantılar, davetler veya özel yemekler olur. Hangimiz geç kalmayı isteriz ki? Trafiğin yoğun olduğu yerlerde taksi bekleme ve taksi çevirme çilesi bir de geç kalma durumu ile süslenince tadından yenmiyor.

Uber’de böyle bir durum olanaksız. Uygulamayı açtığınız o anda sizin konumunuzda olan taksileri online görebiliyorsunuz. Çağırdığınız taksinin ne kadar sürede geleceğini de yine uygulama size bildiriyor. Böylece taksinin geleceği zamanda çıkıp hiç beklemeden, gideceğiniz yere ise gecikmeden rahatça ulaşabiliyorsunuz.

Tabi Uber’in trafik sıkışıklığını giderme gibi bir özelliği yok. Henüz, henüz yok! 🙂

İstediğiniz araca binebilme imkanı

Kalabalık bir arkadaş grubu, düğüne gitmek isteyen ma aile veya konferansa yetişmeye çalışan beyaz yakalılar sadece tek bir taksi ile istediğiniz yere gidebilir misiniz? Eğer sıkış tepiş oturarak gitmek isterseniz sorun yok.

Fakat Uber uygulamasında böyle bir sorun yok. Uber bir araç kiralama uygulaması olduğu için istediğiniz marka ve tipteki aracı kiralayabiliyorsunuz.

Saat 15.00’teki konferansa gitmek isteyen bir grup çalışanın Uber’den kiralayacağı Vito veya Transporter tarzı araçlardan biri ile 5-8 kişi rahatlıkla gidebilirsiniz. Üstelik ücreti de paylaşacağınız için oldukça ucuz bir seyahat olacak.

Özel araç, özel şoför gibisi var mı?

Taksilerdeki ne çıkarsa bahtınıza durumu, Uber’de yok gibi bir şey. İstediğiniz aracı, istediğiniz şoförü seçerek çağırabilirsiniz. Ayrıca Uber sadece araç çağırmak için değil, bot veya yat kiralamak için de kullanılan bir uygulama. Tabi bu imkan şu anda ülkemizde çok yaygın değil. Yaygın olarak taksi türü araçların çağrıldığı bu uygulamada, yolculuk sırasında şoförün sizinle direkt muhabbet kurması yasak. Araçta sizin istediğiniz müzik dinleniyor ve sigara içmeye ise izin verilmiyor. Üstelik yolculuk bitiminde şoför gelip kapınızı açıyor ve sizi indiriyor. En az bir defa VIP hizmet almak adına UBER kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Continue Reading

More in Neler Oluyor

To Top