Connect with us

2017’de Yükselişe Geçecek Olan Dijital Trendler

Neler Oluyor

2017’de Yükselişe Geçecek Olan Dijital Trendler

Teknoloji her yıl üzerine koyarak ilerliyor ve artık gelişiminin hızına ayak uydurmak oldukça zorlaşmış durumda. Yeni icatlar, geliştirilen teknolojilerle insan hayatı pek çok yönden gelişiyor ve teknolojinin yön verdiği dijital trendler de herkese yeni deneyimler sunuyor.

2017 senesi de teknolojik açıdan yaşatacağı gelişmeler ve bu gelişmelere paralel olarak yükselişe geçecek dijital trendlerle adından oldukça söz ettiren bir sene olacak gibi duruyor.

Gelin şimdi 2017 yılında hızlı bir yükselişe geçecek olan dijital trendlere göz atalım.

Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR) Uygulamaları

Dijital dünyada gelişen ve geliştirilen teknolojilerin çoğu pazarlamada yeni arayışların sonucunda şekilleniyor. Örneğin pazarlama uzmanları hedef kitlelerindeki kişilerin tüketici davranışları biçimlerini daha detaylı incelemek istediler ve artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik teknolojilerini kullanarak kullanıcılarına bambaşka deneyimler sunmaya başladılar. Müşterilerin ürüne ya da hizmete kavuşmadan önce onu deneyimlemesini sağlayabilecek bir pozisyonda yer alan artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik uygulamaları 2017 senesinde daha sık karşımıza çıkacak.

Canlı videolar

Sosyal medya uygulamalarının hemen hepsi artık anında canlı yayın sunabilmenize olanak sunuyor. Öyle ki sosyal medyada canlı yayın yaparak habercilik yapan bir çok oluşum mevcut. 2017 senesinde de kullanıcıların tüketeceği içeriğin daha büyük bir kısmının canlı video yayınları olması bekleniyor. Videoların canlı olması pazarlama açısından da müşteriyle kurulan iletişimi hızlı tüketim alışkanlıklarına yönlendirmesi açısından önemli bir detay olarak dikkat çekiyor.

Mesaj uygulamalarında reklam gösterimi

İnternetin ilk yıllarında IRC ile başlayan mesajlaşma uygulamaları günümüzde yerini Whatsapp, Facebook Messenger gibi başat uygulamalara bırakmış durumda. Milyonlarca kullanıcısı olan mesajlaşma uygulamaları artık telefonlardaki SMS özelliğinin neredeyse hiç kullanılmamasına neden oldu. Bu denli yoğun kullanımı olan uygulamaların geliştiricilerinin bu uygulamaları birer reklam mecrası olarak kullanması adeta bu firmaların sahiplerinin ağızlarının suyunu akıtıyor. Kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılaşması beklenilen mesaj uygulamalarında reklam gösterimi de 2017 yılında görebileceğimiz bir trend olabilir.

Nesnelerin İnterneti (IoT)

Nesnelerin interneti, çevrenizde gördüğünüz hemen her şeyin bir şekilde internet erişimi üzerinden diğer şeylerle iletişim haline geçmesi olarak açıklanabilir. Nesnelerin interneti konusunda en çok öne çıkan alanlar akıllı ev teknolojileri. Ev aletlerinin, ısıtma sistemlerinin, kapı sistemlerinin tümünün internete bağlı olduğu, bu cihazları akıllı telefonunuzdan yönetme imkanı oldukça ilgi çekici görünüyor. Örneğin otomobiliniz evinize yaklaştığınızı anladığında evinizdeki ısıtma sisteminizi aktif hale getirebilir ya da sabah çalan telefon alarmınızla beraber kahve makinanız sizin için kahvenizi hazırlamaya başlayabilir. 2017 senesi adeta nesnelerin interneti alanının şahlanacağı bir yıl olacak gibi görünüyor.

Yapay zeka

Artık makineler ve bilgisayarlar kendileri öğrenmeye başladılar. Geliştirilen algoritmalar sayesinde ortama ve duruma uygun tepkiler ve yanıtlar geliştirebilen teknolojiler 2017 yılında da gelişmesini sürdürecek. Yapay zeka günümüzde insan gibi düşünme sistemine oldukça yaklaşmış ve problem çözebilen sistemler çoktan konuşulmaya başlandı. Gelecekte ise yapay zekanın insan zekasına ve beynine bir alternatif olarak kullanabileceği konuşuluyor ve bu yönde çalışmalar dünyanın çok farklı yerlerinde devam ediyor.

Continue Reading

Bi Tutam Fikir, söyleyecek sözleri olup bunları paylaşmak için bir araya gelen bir ekibin ürünü. Bir Tutam Fikir olarak sadece sevdiğimiz şeyleri paylaşıyoruz. Umarız tüm fikirlerimiz ve yazılarımız sizin için okuması keyifli anlara dönüşür.

More in Neler Oluyor

To Top