Connect with us

Dizi Muhabbetine Yabancı Kalmamak 1.Sezon Pilot Bölüm

Kültür & Sanat

Dizi Muhabbetine Yabancı Kalmamak 1.Sezon Pilot Bölüm

Ortamlarda dizi muhabbetine yabancı kalmamak 1.sezon pilot bölümüne hoş geldiniz. Amacımız kült yabancı dizi seviyenizi yükseltmek, spoiler yemeden hayatta kalmanıza yardımcı olmak ve pek tabii hangi ortamda olursa olsun dizi muhabbeti açılınca kendinizi yalnız ve yabancı hissetmemenizi sağlamak…

İnsanoğlu bu; artık sadece evinde kanepesine yayılıp dizi izlemiyor .Hal böyle olunca da vapurda, metrobüste, işte, okulda her yerde dizi izlenince, her yerde de dizi konuşuluyor.

Konuşulmasa internette yazıyor, internette yazmasa, Youtube’da reklamı çıkıyor, o yüzden yapılacak en mantıklı şey dizi muhabbetine yabancı kalmamak için bizden tüyo almak. Hazırsanız, hızlandırılmış “dizi muhabbetine yabancı kalmamak” dersine başlıyoruz!

GOT

GOT ne demeyin, nolur demeyin, dizilere bu kadar yabancı olduğunuzu sakın ola hissettirmeyin, karşınızdaki insanı ürkütmeyin! Çok basit zaten, GOT demek efsanevi dizi Game of Thrones’un kısaltması demek, bu kadar.

Bakın gördünüz mü hiç de göz korkutacak bir yanı yok bu dizi işinin. Şimdi biraz biraz ısındığımızı düşünerek, GOT ile ilgili olmazsa olmaz birkaç kısa bilgi verip müsaadenizle diğer dizilerimize geçiyoruz. Winter is coming, Khaleesi, Jon Snow gördük mü biliyoruz ki GOT’den bahsediliyor ve bir de adından da anlaşılacağı üzere taht kavgaları üzerine bir dizi olduğunu bilmemiz yeter sanıyorsanız fena halde yanılıyorsunuz dostlar! İnsanların spoiler yememek uğruna birbirini linç ettiği bu kült diziyi hemen gidip izlemeye başlasanız iyi olur, çünkü hiçbir tüyo bu efsane dizi için sizi kurtaramaz

MR ROBOT

Mr. Robot, ilk çıktığı andan itibaren kült dizilerden biri olacağının sinyallerini verdi. Elliot’ın şizofrenik dünyasında gündüz siber güvenlik firmasında çalışıp geceleri de part time olarak fsociety de hacktivist olarak çalıştığına şahit olacağımız bu dizi ile ilgili bu kadar bilgi yeter, diyebilseydim keşke ama yetmiyor maalesef çünkü bu diziyi bu kadar kült yapan olay örgüsü ya da karakterleri değil, felsefesi. Adeta Dövüş Kulübü, Taxi Driver, American Psyhco ve Otomatik Portakal birleşimi harikulade sistem karşıtı bu dizi için yazacağımız her şey az kalacaktır, en iyisi hemen oturup izlemeye başlamak!

STRANGER THINGS

İşte bir başka kült dizi daha, ilhamını 80’lerden ve Stephen King’den alan bu diziyi anlatmaya çalışmayacağız bile, tabii ki. Hazır ilk sezonu tek seferde yayımlanmışken ve 2.sezonunun yayımlanmasına sayılı günler kalmışken, oturup izleyin diyoruz.

Hem bizi hem kendinizi yormayın. Çocukluğumuzun tüm kült filmlerine harika göndermelerin bulunduğu, mükemmel çocuk oyuncu kastı ve tabii ki gönüllerimize taht kurmuş Winona Ryder ile bu dizi anlatılmaz, izlenir.

BREAKING BAD

Yakın zamanda bitmiş de olsa yeri yabancı dizi severlerin gözünde hep ayrı olacak. Özgün senaryosu ve sürükleyici olay örgüsü ile ödülden ödüle koşan bu dizi, lisede kimya öğretmeni olan Walter White’ın kanser olduğunu öğrendikten sonra ailesine maddi birikim bırakabilmek adına uyuşturucu yapan eski öğrencisi ile iş ortağı olmasını anlatıyor. Bu kadarını bilseniz yeter, peki ama bilmediğiniz o kısımlar ne olacak?

İçinizi kemirip geceleri uykunuza girmeyecek mi, gelin bu orijinallik kokan diziye ve ödüllü oyunculuklara bir şans verin, emin olun pişman olmayacaksınız.

LOST

2000’li yılların fenomen dizisi Lost! O zamanlar böyle her yerde dizi izleyemezdiniz, dizi izlemenin bile bir adabı vardı. Hey gidi günler hey, dediğimi duydunuz sanki değil mi, hakikaten de öyle bir diziydi Lost! 4 8 15 16 23 42 desek, Sawyer desek, black smoke desek, dharma girişimi desek ama ne desek az bu dizi için…

Gerek oyuncuları, gerek senaryosu her yönüyle konuşulmaya değer bir diziydi, her bölümden sonra tahmininizin değiştiği ama bir türlü tutmadığı esrarengiz ve sürükleyici bir hikaye… Hadi adaya dönelim, izlemeyenler izlesin, izleyenler de tekrar tekrar izlesin!

Continue Reading

Bi Tutam Fikir, söyleyecek sözleri olup bunları paylaşmak için bir araya gelen bir ekibin ürünü. Bir Tutam Fikir olarak sadece sevdiğimiz şeyleri paylaşıyoruz. Umarız tüm fikirlerimiz ve yazılarımız sizin için okuması keyifli anlara dönüşür.

More in Kültür & Sanat

To Top