Connect with us

Yoğun Çalışma Temposu ve Masa Başı Egzersizleri

Yoğun Çalışma Temposu ve Masa Başı Egzersizleri - BiTutamFikir
Photo: Shutterstock

Ordan Burdan

Yoğun Çalışma Temposu ve Masa Başı Egzersizleri

Saatlerce bir monitöre bakarak veya bir şeyleri hesaplayarak geçen saatlerin ardından vücudunuz isyan mı ediyor? Gelin yoğun çalışma anlarınızda yapabileceğiniz ufak egzersizleri öğrenip hayatımızı sağlıklı hale getirelim

İş hayatının içerisinde yer alan herkesin ortak sorunu hareketsizliktir. Özellikle masa başında yapılan bir işe sahip insanlar bütün aynı pozisyonda oturmaktan şikâyetçidirler. Bütün gün oturarak çalışmanın sıkıcı olduğu kadar sağlıksızdır aynı zamanda…

Peki, bir çaresi yok mudur? Vardır elbette işinizin başından kalkmadan uygulayabileceğiniz birkaç hareket hem bütün gün aynı pozisyonda kalan vücudunuzu rahatlatacak hem de stresli bir iş yaşamınızı az da olsa renklendirecektir. Çünkü hareket+ hareket= Sağlıklı bir yaşam eder.

  • Başınızı çeneniz omzunuzun üzerine gelecek şekilde yavaş bir hareketle sağa ve sola döndürünüz. Bu hareketi 3 saniye yapabilirsiniz.
  • Başınızı çeneniz göğsünüze değecek şekilde yukarı aşağı hareket ettirin.
  • Daha sonra bu hareketleri birleştirerek saat yönünde geniş bir çember oluşturacak şekilde sağa sola, yukarı aşağı çevirin. Bu hareketler stresten kasılan boyun kaslarınızı yumuşatacaktır.
  • Kollarınızı iki yana sarkıtın. Omuzlarınızı yukarı ve aşağı hareket ettirin. Ancak nefes alışverişinizi hareketlerinize göre ayarlamayı ihmal etmeyin. Yukarı kaldırırken derin nefes alın indirirken yavaşça verin.
  • Kollarınız aşağı sarkık halde iken omuzlarınızı arkadan öne sonra tam tersi önden arkaya çevirin.
  • Ellerinizi üst üste alnınıza koyun sonra başınızı öne doğru iterken ellerinizle ona karşı koymaya çalışın.
  • Daha sonra bu hareketin tersini yaparak ellerinizi üst üste başınızın arkasına koyun ve başınızı arkaya doğru iterken ellerinizle onu engellemeye çalışın.
  • Avuç içi şakağınıza gelecek şekilde elinizi başınıza koyun ve iterken elinizle ona engel olun. Daha sonra hareketin tersini başınızın sol tarafıyla yapın. Her bir hareket için 10 saniye yeterlidir.
  • Sandalyenizde dik oturun daha sonra derin nefes alarak ellerinizi göğsünüzde birleştirin. Nefesinizi yavaşça verirken kollarınızı yere paralel olarak açarak öne doğru uzanın ve sandalyeden kalkın.
  • Sandalyenizin arkasına geçin. Bir elinizle sandalyeyi tutarken aynı zamanda ayağınızı dizinizden arkaya doğru bükerek 10 saniye kadar bu pozisyonda bekleyin. Daha sonra hareketi diğer ayağınızla tekrarlayın. Bu hareketi sandalye yerine masa ile de deneyebilirsiniz.
  • Yine masa veya sandalye arkasında durun. Ayaklarınızı birleştirerek parmak uçlarınızda yükselin ve 10 saniye kadar o pozisyonda bekledikten sonra topuklarınızı yere değdirin. Bu bir denge egzersizidir ve bu hareketi biraz zorlaştırarak gözleriniz kapalı olarak yapabilirsiniz.
  • Sandalyenizde dik oturun ellerinizi ensenizde birleştirin ve arkaya doğru esneyin 10 saniye o pozisyonda kaldıktan sonra gevşeyebilirsiniz.
  • Sandalyenizde kalçanızı hareket ettirmeden sağ elinizi sandalyenin koluna diğer elinizi bacağınıza koyarak üst bedeninizi yavaşça yana doğru çevirin. Daha sonra bu hareketin tersini yapın
  • Oturur pozisyonda iken iki kolunuzu yanlara açın gerildiğinizi hissedene kadar kollarınızı öne arkaya doğru esnetin. 10-20 saniye kadar bekledikten sonra gevşeyin.
  • Ellerinizi sandalyenin kenarını tutun derin bir nefes alın ellerinizi sandalyeden ayırmadan destek alarak sırtınız dik bir pozisyonda hafifçe doğrulun ve nefes verin. 10 saniye bekledikten sonra tekrar oturun.
  • Bunun dışında telefonla konuşurken masanın etrafında dolaşmak ya da ara sıra ayağa kalkıp tekrar oturmak gibi yapabileceğiniz en basit hareketlerle sabit olarak saatlerce aynı pozisyonda oturmaktan kurtulabilirsiniz.

Continue Reading

Bi Tutam Fikir, söyleyecek sözleri olup bunları paylaşmak için bir araya gelen bir ekibin ürünü. Bir Tutam Fikir olarak sadece sevdiğimiz şeyleri paylaşıyoruz. Umarız tüm fikirlerimiz ve yazılarımız sizin için okuması keyifli anlara dönüşür.

More in Ordan Burdan

To Top