Connect with us

SALT Galata’da Eleştirel Sergi Turu

Kültür & Sanat

SALT Galata’da Eleştirel Sergi Turu

İdealist Mektep, Üretken Atölye sergisi kapsamında 26 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’de gerçekleşecek, bağımsız küratör ve yazar Duygu Demir’in vereceği eleştirel sergi turunun adresi SALT Galata. Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nün sanatı işle ilişkilendiren, “yaparak öğrenme”ye dayalı pedagojik yaklaşımı, bölüm mezunu sanatçıların İdealist Mektep, Üretken Atölye sergisindeki işleri üzerinden incelenecek. Bu keyifli ve eleştirel sergiye SALT Galata ev sahipliği yapıyor.
Bağımsız küratör ve yazar Duygu Demir’in vereceği eleştirel sergi turunda, Resim-İş bünyesindeki atölyelerin çok çeşitli malzemeyle yapılan üretimlere etkisi değerlendirilecek. Bölümün Köy Enstitüleri ve yurt dışındaki benzer kurumlarla ortak yönlerinin konuşulacağı programda ayrıca, “Hem sanatçı hem öğretmen olunur mu?” sorusu katılımcılarla tartışmaya açılacak.

Duygu Demir İle Eleştirel Sergi Turu detayları*

İdealist Mektep, Üretken Atölye
26 Ocak Cumartesi, 14.00
SALT Galata

*Tur, kat -1’deki sergi mekânında saat 14.00’te başlayacaktır. Program dili Türkçe’dir.

Duygu Demir Hakkında: Massachusetts Institute of Technology’de sanat tarihi alanında doktora eğitimini sürdürüyor. İsmail Saray (SALT, 2018); Room of Rhythms-Cevdet Erek (Walther König, 2012) ve Ben Bir Stüdyo Sanatçısı Değilim (SALT, 2011) kitaplarının editörlüğünü üstlendi. Art Asia Pacific, Art Papers, Broadsheet ve Ibraaz gibi dergi ve platformlarda yazıları; Art Margins (2014) ve Thresholds (2018) dergilerinde akademik makaleleri yayımlandı. 2011-2014 yıllarında SALT’ta Programcı olarak çalışan Demir’in küratörlüğünü yaptığı sergiler SALT (İstanbul ve Ankara), Arter – Sanat için Alan (İstanbul) ve Tate Modern (Londra) gibi kurumlarda yer aldı.

Continue Reading

Bi Tutam Fikir, söyleyecek sözleri olup bunları paylaşmak için bir araya gelen bir ekibin ürünü. Bir Tutam Fikir olarak sadece sevdiğimiz şeyleri paylaşıyoruz. Umarız tüm fikirlerimiz ve yazılarımız sizin için okuması keyifli anlara dönüşür.

More in Kültür & Sanat

To Top