İyi Yedik
Yiyecek İsraf Etmemek için Pişirme Önerileri
Yiyecek israf edilmesi tüm dünyanın sorunu, yalnızca bizim değil. İnanması güç ama her yıl hazırlanan yiyeceklerin üçte biri çöpe gidiyor. Evet, hem de bunca aç insan varken… O yüzden bir durup düşünmek gerekiyor; insanlar açken biz neleri israf ediyoruz acaba?
Her ne kadar hiçbir şey israf etmediğimizi düşünsek de aslında farkında olmayarak o kadar fazla yiyeceği çöpe atıyoruz ki. Üstelik bu israf bize maddi olarak da yansıyor. Eğer yiyecekleri daha doğru şekilde kullanmayı öğrenirsek mutlak masrafımızda da büyük bir tasarruf sağlarız. Hatta her ay mutfak masrafı için ayırdığınız paradan fazla para arttırarak yıl sonunda kendinize şahane bir tatil ya da istediğiniz bir eşyayı hediye edebilirsiniz.
Doğrusunu söylemek gerekirse aldığınız yiyeceklerin raf ömrünü uzatabileceğiniz pek çok yöntem var. Üstelik diyelim ki bir yemek yaptınız ama yemeğin lezzetiyle alakalı bir şeyler ters gitmiş. Hayır, o yemeği kesinlikle çöpe atmıyoruz, elbet onun da bir çaresi vardır.
O zaman hem yemekleri israf etmeyerek vicdanımızı hem de masrafları azaltarak cüzdanımızı rahatlatacak pişirme ve saklama önerilerimize geçebiliriz.
Yiyecek İsraf Etmemek İçin 7 Pişirme ve Saklama Önerisi
Yumurtaların Ömrünü Uzatmak
Bunu bilmediğinize eminiz. Yumurtaların bozulup bozulmadığını anlamanın pek çok yolu var. Peki ya bozulmamasını sağlamanın? Onun da var, evet. Eğer yumurtaları buzdolabına koymadan önce üstüne yağ sürerseniz daha uzun süre dayanırlar.
Tuzlu Çorbayı Çöpe Değil Mideye İndirmek
Diyelim ki bir anlık dalgınlıkla elinizin ayarı kaydı ve çorbaya çok fazla tuz koyduğunuz. Şimdi büyük tencereyi çöpe atmak büyük israf olmaz mıydı? Olurdu ama onun da çaresi var. Çorbanın içine bir patatesi soyup doğrarsanız yaklaşık 20 dakika sonra fazla tuzu emecektir.
Mayonezi Son Mayonez Taneciği Kalana Kadar Kullanmak
Mayonezin ambalajının dibinde kalan mayonezdeki kabul edelim hiçbirimiz kullanmıyoruz. Ama içine biraz zeytinyağı, biraz limon suyu ya da sirke ekleyerek şahane bir salata sosu yapabilirsiniz.
Kabuksuz Meyvelerin Taze Kalmasını Sağlamak
Diyelim ki bir meyvenin kabuklarını soydunuz ama yemediniz. İşte o hemen çürür. Bunun olmaması için de onu elma sirkesi ve su dolu bir kase içinde tutabilirsiniz.
Soğan ve Sarımsakları Özenle Saklamak
Artık yapılarından mıdır kokularından mıdır bilinmez ne soğanı ne de sarımsağı itinalı bir şekilde saklamıyoruz. Oysa üstünde minik delikler bulunan kese kağıtlarının içine koyarsak daha uzun süre dayanırlar.
Kerevizi Saklamak
Kereviz saplarını folyoya sarın. Böylece haftalarca taze kalırlar. Siz de o haftalarda kerevizi yiyebilmek için kendinizi ikna etmeye çalışırsınız.
Otları İlk Günkü Tazeliğinde Saklamak
Eğer buz kalıplarına taze otlarınızı zeytinyağıyla beraber koyup dondurursanız onları dilediğiniz zaman taze taze yiyebilirsiniz.
Bi Tutam Fikir, söyleyecek sözleri olup bunları paylaşmak için bir araya gelen bir ekibin ürünü. Bir Tutam Fikir olarak sadece sevdiğimiz şeyleri paylaşıyoruz. Umarız tüm fikirlerimiz ve yazılarımız sizin için okuması keyifli anlara dönüşür.